Huis verbouwen

Wat zijn de kosten om een huis te verbouwen.

De kosten om een huis te verbouwen hangt o.a. af van de grote en de staat van het huis, evenals de wensen van de bewoner zelf. Hieronder zetten we een aantal posten op een rij die aan bod kunnen komen tijdens het verbouwen van een huis.

Sloopwerk.

Bij het sloopwerk van een huis moet met de volgende dingen rekening worden gehouden, moeten er doorbraken van muren worden gerealiseerd en moeten er lateien of balken worden ingebracht dan kunt u zich voorstellen dat dit een extra kostenpost met zich meebrengt, dan wanneer dit niet het geval is.

Elektrotechnische installatie.

Een zeer belangrijke post tijdens het verbouwen van een huis is de elektra, voldoet deze wel aan de normen van nu. Is er randaarde aanwezig en is de groepenkast een oude zekeringkast of een groepenkast met automaten. Is de groepenkast voor de nieuwe situatie toereikend, b.v. krijgt u een nieuwe keuken en is deze voorzien van een inductie kookplaat, dan zal hier een aparte groep voor moeten komen, de zogenoemde Perilex aansluiting. 

Als de bedrading in het huis niet is voorzien van een aarddraad dan is het raadzaam om de gehele installatie te vernieuwen tot aan de groepenkast en deze te voorzien van nieuwe installatie draden inclusief aarddraad. Het is dan ook aan te raden om meteen een nieuwe verdeling te maken van uw groepen mocht dit nodig zijn, zo kunt u de wat zwaardere apparaten zoals, wasmachine, vaatwasser, combi-oven, inductie kookplaat, enz voorzien van een eigen groep.

Wandafwerking.

Het stukadoorswerk van een huis hangt af van een aantal factoren, b.v. is de het bestaande stukwerk draagkrachtig genoeg voor het nieuwe stukwerk. Zit het oude stukwerk vast aan zijn ondergrond dan kan hier op worden voorgelijmd en overheen worden gestukadoord. Is dit niet het geval dan zal het loszittende stukwerk moeten worden verwijderd, totdat de ondergrond draagkrachtig genoeg is om het nieuwe stukwerk te dragen. In het ergste geval als muren te krom of scheef zijn dan kan er gekozen worden om een metal stud voorzetwand te plaatsen.

Als we dit weten kunnen we gaan kiezen wat voor soort wandafwerking we gaan gebruiken, het keuze aanbod is hiervoor enorm, er kan om er een paar te noemen worden gekozen voor spachtelputz in de soorten extra fijn, fijn of grof  de keuze kan zijn sauswerk in de kleuren die u maar kunt bedenken en zo zijn er nog veel meer afwerkingen van wanden, maar dit zijn de meest toegepaste. 

Plafondafwerking.

Om te weten hoe de kosten zullen uitvallen met betrekking tot de plafonds moeten we eerst weten wat voor type plafond er in de woning aanwezig is. Dit kan als verdiepingsvloer zijn, een houten balken vloer of een betonnen kanaalplaat vloer of breedplaatvloer, de broodjesvloer wordt als beganegrondvloer gebruikt.

Als we dit weten kan er een keuze worden gemaakt in de afwerking, mocht er b.v. een houten vloer als verdiepingsvloer zijn gebruikt en als afwerking voor een stukplafond worden gekozen, dan zal de balklaag eerst moeten worden voorzien van een regelwerk van latten en bekleed moeten worden met gipsplaten stukplaten voordat het stukplafond kan worden gemaakt. Dit heeft u dus niet als er een kanaalplaatvloer of een breedplaatvloer als verdiepingsvloer is, hier kan in de meeste gevallen meteen op worden voorgelijmd en op worden gestukadoord. 

Vloerbedekking.

Ook bij de post vloeren is er een zeer ruim aanbod die een ieder zijn eigen kosten met zich mee brengt, ook hier is het belangrijk om te weten welke onder grond er voor een type vloer beschikbaar is in het huis wat verbouwt moet worden. Zo is het niet aan te raden om een tegelvloer op een houten ondergrond te lijmen, omdat een houten vloer gespijkerd op een balklaag werkt "krimpen en uitzetten" door de invloed van het weer en hiermee het tegelwerk los kan komen te liggen.

De ondergrond voor b.v. een plankenvloer, laminaat of tapijt is minder van belang, de ondergrond dient dan alleen maar vlak te zijn. Mocht dit niet helemaal het geval zijn dan kunnen wij een betonnen vloer egaliseren, om zo de ondervloer vlak te krijgen, bij een houten vloer kunnen er hardboard platen over worden geschroefd.

Contactinformatie.


Wilt u het huis verbouwen, neem dan contact op met ons bouwbedrijf.


f t g

Sitemap - Links - Contact - Blog

Copyright © 2015 Renovatie- en afbouwbedrijf van den Boom. All Rights Reserved.