Deuren plaatsen


Monteren deuren.

Om een binnen of buiten deur te monteren en af te hangen is het belangrijk dat hier de juiste gereedschappen voor worden gebruikt om beschadiging aan de deur of het kozijn te voorkomen. Zo wordt voor het infrezen van de scharnieren gebruik gemaakt van infreesmallen. Het slotgat wordt ingefreest met een slotgatfrees.
Voor een vakkundige montage van uw deur neemt u contact op met ons bedrijf.

Stompe deur of opdekdeur.

Bij een binnendeur is het belangrijk om te weten of het om een stompedeur of een opdekdeur gaat. Dit kan men zien aan het type scharnier, zijn er paumelle's in gedraaid dan gaat het om een opdekdeur en zijn de scharnieren in de deur en en het kozijn gefreesd dan praten we over een stompe deur. Nog een kenmerk is als de deur in het kozijn valt  is het een stompe deur en als er een uitstekende rand (sponning) aan de deur zit die op het kozijn valt betreft het een opdekdeur.

Links of rechts draaiend.

Om nu vast te stellen of de deur links of rechts draaiend is kan men het volgende doen. Ga voor het kozijn staan aan de kant van de kozijn sponning, dat is de kant waar de deur in valt, zitten de scharnieren of paumelle's rechts dan is de deur rechts draaiend, zitten de scharnieren links dan is de deur links draaiend.

deuren
f t g

Sitemap - Links - Contact - Blog

Copyright © 2015 Renovatie- en afbouwbedrijf van den Boom. All Rights Reserved.